Per què L’OZÓ ÉS EL DESINFECTANTE més potent CONTRA EL coronavirus?

Per què L’OZÓ ÉS EL DESINFECTANTE més potent CONTRA EL coronavirus?

Segons l'OMS, quan aquest gas està present en l'ambient elimina els organismes vius, causa del seu poder oxidant i per ser molt reactiu amb proteïnes, lípids, membranes biològiques, i en general amb matèria orgànica. Si ho comparem amb altres productes oxidants, és més potent que el clor, sent un desinfectant tradicional i fins i tot que l'aigua oxigenada (catedràtica d'Enginyeria Química i Materials de la Universitat Complutense i membre de l'Associació Nacional de Químics i Enginyers Químics d'Espanya ( ANQUE).
Les potents propietats de l'Ozó, l'han convertit en una eina eficaç per tractar i purificar aigües, per l'electromedicina, per eliminar males olors i sobretot per higienitzar i desinfectar l'aire i les superfícies d'una estada. Segons l'OMS, el Ozó és el desinfectant més potent en comparació amb altres tipus de microorganismes. Per aquest motiu, en aquests moments de crisi sanitària, s'està recorrent cada vegada més a l'Ozó. Està molt eficaç en neteges en profunditat de superfícies com a vehicles de el personal sanitari o policies, d'instal·lacions hospitalàries o edificis públics. En escoles s'estan instal·lant aparells d'Ozó a les Aules, perquè quan comenci el nou curs, les Aules puguin ser desinfectades durant les pauses dels alumnes.
El Ozó destrueix nombrosos virus, bacteris i fongs, i és molt eficaç contra la família de Coronovirus.
Hi ha estudis que demostren que el Ozó elimina més de l'99% dels virus en només 20 segons. No hi ha dades que certifiquin que elimina el Covid-19, però sí que se sap, que l'Ozó penetra a la membrana cel·lular i que els coronavirus són sensibles als agents oxidants. Per tant, podem entendre amb les evidències científiques disponibles fins a la data, que el virus serà danyat, i va quedar destruït. Es disminuirà la càrrega vírica i s'evitarà la seva propagació.
L'Ozó té la propietat desinfectant, i la seva eficàcia és ràpida, però a més l'avantatge més important, és que, sent un gas, arribeu a tots els racons amb total garantia de desinfecció. Amb la neteja manual, poden quedar espais sense tractar.
És aconsellable realitzar tractaments amb Ozó periòdicament, com a complement a el servei de neteja diari.