TRUCS PER A LA NETEJA ECOLÒGICA

TRUCS PER A LA NETEJA ECOLÒGICA

rajoles brillants

Per aconseguir desinfecció i brillantor en les parets dels banys i de la cuina, prepara a parts iguals, una barreja d’aigua, amoníac i alcohol de cremar; posa-la en una ampolla amb polvoritzador, agita bé i dispara directament sobre les rajoles. Eixuga’ls immediatament amb un drap net.

Cortines de Bany com el primer dia

Resulta pràcticament inevitable que la humitat faci aparèixer taques de floridura a la part baixa de les cortines. Per eliminar-lo, passa sobre la zona una esponja humitejada en lleixiu diluït.
Si hi ha moltes taques, el millor és posar-la en remull amb una bona quantitat de lleixiu i si vols una mica de detergent. Després d’aclarir-bé, penja-encara mullada sense escórrer.
Per prevenir aquestes taques, hi ha dues opcions:
– Passar un drap amarat en aigua amb sal sobre la cortina, esbandir i assecar bé
– Aplicar a la cortina una capa de vorera líquida neutra perquè l’aigua rellisqui i no s’acumuli a la superfície

Neteja dels filtres d’aigua de les aixetes

Totes les aixetes i dispositius de presa d’aigua generalment porten un filtre compost d’unes petites reixetes, la finalitat consisteix a retenir totes les impureses que puguin ser arrossegades per l’aigua i que provenen de les canonades (trossos despreses d’elles, trossos de juntes, òxid, partícules provinents de reparacions en les línies, etc.).
Aquest filtre es troba generalment a l’extrem de l’aixeta i per deixar-los anar es podrà fer directament amb la mà o bé amb una clau anglesa. En el cas d’utilitzar una clau anglesa, haurem de tenir cura de no fer malbé el cromat. Un cop extret el filtre, el col·loquem sobre un raig fort d’aigua per alliberar els forats d’impureses. Si cal bufarem i fins i tot podrem anar traient les impureses amb una agulla, però amb molt de compte.

Com netejar l’acer inoxidable brillant

Després d’utilitzar un fregall de bri fina, especial per a l’acer inoxidable, perquè quedin brillant, es pot passar un drap de cotó impregnat amb vaselina. O simplement un cop utilitzat el Viakal, aclarir i assecar bé amb un drap de cotó ben sec.
Per treure esgarrapades, cal barrejar cendra de cigarreta amb oli fins aconseguir una pasta i fregar amb ella les zones danyades, així s’aconsegueix polir-les i com a final passar un drap de cotó amb aigua o alcohol.

Com eliminar restes de calç de forma ecològica

Utilitza una ampolla de vinagre blanc, una altra de bicarbonat sòdic i uns quants llimones.
Es pot fregar la zona amb calç directament amb una rodanxa de llimona i deixar actuar i aclarir posteriorment.
Si la calç està molt incrustrada, escalfa un litre de vinagre blanc i aboca després sobre la zona. Deixar reposar tota la nit i fregar amb fregall. Caldrà repetir fins que desapareguin i després seguir fent-ho per prevenir la seva aparició.

Com netejar taques de tinta en marbres, terres i pedres

Per netejar una taca de tinta, cobreix-la amb farina de blat. Després d’alguns minuts, retira i aplica algunes gotes d’aigua oxigenada a l’àrea tacada. Finalment, n’hi ha prou refregar el marbre amb pols de pedra tosca. Una altra forma consisteix a utilitzar un barreja d’aigua oxigenada amb gotes d’amoníac per dissoldre i remoure la tinta de la superfície.

Com netejar taques de tinta en parets pintades o empaperades

Per netejar una taca de tinta, utilitza el “borratinta” escolar, amb compte. Després passa-li un drap mullat en aigua sola, i deixa assecar.

Com netejar taques de vi, te o cafè a materials de construcció

Per assecar taques de vi, te o cafè, s’aplica una solució formada per una part d’aigua oxigenada i quatre parts d’aigua. Deixa que la solució faci bombolles sobre la superfície uns instants i després esbandeix. Si cal repeteix l’operació.

Com netejar taques de greix en materials de construcció

Les taques de greix poden netejar-se amb una pasta de talc i alcohol. Aplicar la pasta sobre la taca i deixar-la assecar. Un cop seca completament, comprovar si ha desaparegut. Si la taca continua allà, tornar a repetir l’operació fins que el talc l’absorbeixi definitivament.

Com netejar taques de greix en cotó i lli

Eliminar la major part de la taca amb gasolina purificada (p.e. la de l’encenedor). Després n’hi haurà prou amb rentar amb aigua calenta sabonosa.

Com netejar taques de greix en catifes i moqueta

Frega amb un drap impregnat de tetraclorur de carboni o tricloroetilè (molts lleva-taques comercials contenen aquesta substància en la seva composició). A continuació, aplica un xampú especial per a catifes i moquetes, seguint les indicacions de fabricant.