CLAUS PER A LA NETEJA D’OFICINES

CLAUS PER A LA NETEJA D’OFICINES

Els treballs més habituals per als que es contracta una empresa de neteja, és la neteja d’oficines. És molt important triar un mètode de neteja adequat, tenint en compte el tipus de superfície i les indicacions de client.
Separarem les tècniques a aplicar, i explicarem els paràmetres amb els quals ens podem trobar, per tal de poder realitzar la neteja més adequada per a cada superfície.
Eliminar la brutícia i la pols és una tasca de gran importància. A més de donar la impressió de brutícia, la pols és un transmissor i propagador de microorganismes. A més, causa d’al·lèrgies i pot dificultar un bon funcionament de màquines o instal·lacions de precisió.
Per a l’eliminació de la pols s’utilitzaran aspiradors, baietes i isards tractades amb solucions netejadores. Sempre s’ha de trobar la forma més idònia de treballar estalviant temps i esforços innecessaris.

mobles entapissats
Els mobles coberts amb tèxtil, pell o pell sintètica, absorbeix la brutícia de tal manera que en moltes ocasions és gairebé impossible obtenir un bon resultat. Diàriament es aspiraran les superfícies i periòdicament es netejaran amb una solució de xampú o productes específics per al tèxtil.
mobiliari sintètic
La majoria dels objectes en una oficina es componen de melanina. Per a la seva neteja s’utilitzarà únicament aigua i sabó. Una baieta microfibra humitejada en una solució amb detergent deixarà la seva superfície en perfecte estat de neteja.

Mobiliari de fusta
Aquí una baieta humitejada en solució neutra serà la millor tècnica per a la neteja. Quan la xapa de fusta està deteriorada, serà convenient nodrir i hidratar-la. Els productes sabonosos específics per a fusta ja contenen aquests nutrients, però també cal tenir en compte, que es tracta d’una superfície natural i amb el pas el temps es pot deteriorar.

materials Informàtics
En general s’utilitzarà per a la neteja d’aquests dispositius una baieta de microfibra lleugerament humitejada en aigua i solució de detergent neutre per no perjudicar els equips. Mai s’ha de polvoritzar directament els equips.
Desinfecció d’aparells telefònics
Els refredats i malalties respiratòries es contagien per via oral. Cal tenir en compte que els auriculars de telèfon és el que més a prop està de la nostra boca, i per això estem més propensos a agafar qualsevol tipus de contagi. Per aquest motiu, s’exigeix, que la neteja d’aquests aparells comporti una desinfecció. Per a això s’utilitzarà o bé polvoritzant la baieta amb alcohol de cremar, o s’humitejarà la baieta en aigua amb detergent desinfectant.

Neteja de pantalles
Les pantalles mai es podran netejar en sec, ja que s’hi ha pols a la pantalla, a l’recolzar una baieta seca es poden generar importants esgarrapades. El procediment a seguir:
– Apagar el monitor
– Passar una baieta humida amb un producte antiestàtic i assecar a continuació un drap de cotó

Neteja de paviments
Els paviments de tèxtil es aspiraran a diari i periòdicament es rentaran amb una màquina rotativa i detergents desinfectants especials per a tal fi.
Els paviments de fusta, es aspiraran bé i es fregaran amb detergents neutres per no fer malbé la fusta. Però amb el temps la fusta es pot deteriorar per tractar-se d’una superfície natural. Amb el pas el temps, caldrà apunyalar la fusta i envernissar.
Els paviments durs, es aspiraran o s’escombraran / mopearán i es fregaran amb detergents que desinfectin.

Com a conclusió, el procediment a seguir per a la realització de la neteja d’una oficina, serà:
1.- Buidatge i neteja de papereres
2.- Neteja de l’mobiliari i superfícies i els seus elements
3.- Neteja dels paviments
4.- Neteja i desinfecció de banys