COM higienitzar EL MATERIAL DE NETEJA

COM higienitzar EL MATERIAL DE NETEJA

El material de neteja pot ser una font de contaminació. Els productes d’un sol ús eviten contaminacions, però és una alternativa per a casos molt especials. No es pot prescindir de raspalls, escombres, recollidors i mochos. Però sí podem prevenir que aquest material esdevingui una font contaminació. Per això expliquem a continuació de com s’ha de fer un correcte manteniment de l’material de neteja.
El rentat i la desinfecció d’escombres, raspalls i recollidors es farà amb una barreja d’aigua i detergent. Les zones que presenten un risc més gran de contaminació, es desinfectaran els utensilis en base d’hipoclorit sòdic.
Subestimem la importància de l’assecat de la superfície després de la seva neteja. En el cas de l’material de neteja, l’assecat és especialment rellevant, ja que ajuda a reduir el risc de proliferació de gèrmens en els propis útils. Recordarem que aquests microorganismes s’alimenten a través de la humitat o mitjançant l’acumulació d’aigua sobre la superfície.
El correcte assecat de l’material de neteja, es farà, penjant-los en ganxos a la paret, els raspalls, recollidors i escombres. Les baietes s’estiraran bé i que s’assequin a l’aire.
És important diferenciar amb colors els estris a utilitzar segons zones. D’aquesta manera diferenciarem els residus a eliminar i es combatrà amb més facilitat la contaminació creuada.
Els draps, mopes o draps de neteja hauran de ser rentats després de cada ús. Per exemple, en un centre que es va un cop per setmana, es rentarà a l’finalitzar la baieta amb detergent i es deixarà assecar fins a la setmana següent. En cas d’un centre diari, diàriament es rentaran. No obstant això, el millor és rentar aquests tèxtils a una temperatura de min. 80 Cº a la rentadora, o, si s’escau s’utilitza hipoclorit sòdic durant 2 minuts.
Si no se segueix aquest procediment, no es pot garantir un correcte ús dels draps.