EL 48% DELS PARES MANIFESTEN QUE ELS SEUS FILLS NO UTILITZEN ELS LAVABOS DE L’ESCOLA PER FALTA D’HIGIENE

EL 48% DELS PARES MANIFESTEN QUE ELS SEUS FILLS NO UTILITZEN ELS LAVABOS DE L’ESCOLA PER FALTA D’HIGIENE

Una enquesta per l’Informe Higiene i Salut 2018 – 2019, ha donat com a resultat, que un 48% dels pares, amb fills escolaritzats, tenen por que els seus fills emmalalteixin com a conseqüència de la falta d’higiene dels lavabos del seu col·legi. Com ja és sabut, que uns hàbits d’higiene adequats, són claus per a un benestar i una salut de la persona. Amb nens i nenes és encara més complicat o dificultós garantir aquesta higiene. El poder garantir una bona neteja dels vestidors, lavabos i lavabos, requereix, a part d’utilitzar els productes adequats per a això, és important saber la freqüència de la neteja.

Nosaltres estem familiaritzats des de fa anys, amb la neteja en col·legis, guarderies i centres d’estudis, on van nens de tots les edats. Cada centre requereix rutines i supervisions de forma individualitzada.

Mantenir neta i desinfectada una guarderia, on s’ha de netejar i desinfectar a fons diàriament no només els WC, sinó, que caldrà netejar i desinfectar els matalassos, la cuina, mobles, cadires, en general tots els elements que un nen d’entre 4 mesos i 3 anys pugui tocar, no és cosa de res.

Després tenim les zones dels nens de primària, que requereix una freqüència diferent, havent de netejar i desinfectar els lavabos diverses vegades al dia, perquè no hi hagi el perill de contagis. El mobiliari escolar es netejarà i es desinfectarà de forma diària.

Els estudiants de l’ESO, solen requerir, una freqüència encara més gran. Aquests nois i noies es solen reunir als lavabos, no solen tenir cura del seu entorn ni prestar atenció a l’hora d’utilitzar els lavabos. Els és igual si queden nets o bruts, i fins i tot en moltes ocasions, ni tiren de la cadena. Per aquest motiu és aconsellable realitzar neteges després de cada pausa, per garantir una bona higiene.

A les Universitats la cosa ja comença a canviar, els alumnes estan conscienciats en mantenir les estades netes. Pel que la freqüència pot ser com la d’unes oficines.

En tots els centres, és molt important, que el paviment, sempre estigui net i desinfectat. El sòl és un transmissor d’infeccions important. Per això, nosaltres escombrem, aspirem i freguem amb productes adequats els paviments, i depenent del centre, es determina la freqüència. En dies de pluja, fins i tot s’haurà fregar diverses vegades les zones comunes.

A les escoles, on nosaltres portem realitzant la neteja des de fa molts anys, no només podem garantir una bona higiene, sinó que, en alguns centres, s’han instal·lat aparells d’Ozó perquè mantingui un ambient lliure de bacteris, perquè, d’aquesta manera, no es transmetin malalties contagioses per l’aire, com poden ser, el virus de la grip.

Deixin que els aconsellem.