LES NOVES GENERACIONS I LA NETEJA

LES NOVES GENERACIONS I LA NETEJA

Des que Casa Kondo es va fer famosa al canal Youtube per la seva obsessió a l’ordre, i haver escrit posteriorment un llibre, amb els consells i procediments a seguir per tenir-ho tot ordenat, moltes persones s’han afegit a la MÀGIA DE L’ORDRE.
Moltes d’elles, l’han aplicat també a la feina, i els està funcionant de molt bé.
Sembla mentida, que, en aquest segle, tingui una persona d’escriure un llibre per ensenyar als ordenar els diferents espais en una casa, despatx o altres establiments. Però és cert, que les noves generacions són molt més desordenades que els que hem nascut en els anys 60 fins als 80.
Amb la incorporació de gent jove a les empreses, on prestem el servei de neteja, el temps contractat, no cobreix les necessitats de neteja actuals. Anteriorment, en el client amb personal més gran, cada un es preocupava de mantenir les zones ordenades, o almenys deixar-les, tal com se les havia trobat. Però les persones joves que s’estan incorporant a la vida laboral, els és igual deixar les zones desordenades i brutes.
Per exemple, en una cuina de despatx, el normal és, que quan un es prepara un cafè, posteriorment netegi el que s’hagi embrutat, i un cop consumit el cafè, es renti la tassa. Doncs no. Si el taulell ha quedat amb gotes de cafè, i el sucre s’ha sortit del recipient, ja que aquí es queda, i el que vingui darrere que s’espavili. La tassa es queda en li pica, perquè la renti la senyora de la neteja el dia següent.
És a dir, que el cost que anteriorment una empresa invertia en el servei de neteja, ara no n’hi ha prou. En moltes ocasions fins i tot ha de duplicar-se.
D’una banda, les empreses estan reduint despeses, modificant la conducta dels treballs, i necessitant menys personal, però d’altra banda, estan havent de incrementar les provisions per a les despeses de neteja.
Després hi ha les comunitats de veïns. Abans fins i tot, cada veí es netejava la seva replà i entre tots mantenien l’escala neta. Doncs ara no. Fins i tot ens hem trobat, que algun veí no ha volgut portar les escombraries fins al contenidor, i l’ha deixat a la paperera de la comunitat.
La higiene és un senyal de civilització, però conforme la humanitat avança, ja no estic tan segura …