COM NETEJAR I DESINFECTAR ELS TUPPERWARE

COM NETEJAR I DESINFECTAR ELS TUPPERWARE

Cada vegada més persones utilitzen els Tupper per portar el seu menjar a la feina. Havent provat tota mena de carmanyoles, les més aconsellables, són les de vidre, ja que les de plàstic al final transmeten, el micro-plàstic a l’aliment, i es nota en el gust. La millor manera de netejar i desinfectar els Tupper, és amb rentavaixelles. Queden ben nets i desinfectats, ja que estan exposats a temperatures molt altes.
Però si no es disposa de rentavaixelles, s’haurà de netejar / rentar el recipient amb un bon desengreixant, esponja salva-ungles, i amb aigua molt, molt calent (utilitzar guants).
A nivell domèstic ja n’hi ha prou, però quan parlem de Tuppers que s’utilitzen en grans superfícies, com Restaurants, Hotels, etc. s’aconsella a part de rentar-los al rentaplats industrials, sotmetre’ls periòdicament a un tractament d’Ozó. D’aquesta manera quedaran totalment lliures de bacteris.
Un client nostre que es dedica al repartiment d’aliments a vehicles amb nevera / nevera, li vam netejar la cambra frigorífica primer amb productes adequats i desinfectants, i tot seguit deixem actuar la nostra màquina d’Ozó perquè la càmera quedi totalment desinfectada i lliures de bacteris. El mateix procediment es realitza en els congeladors de grans superfícies, amb la diferència, que aquests congeladors tenen incorporats uns aparells d’Ozó, primer per deixar-los lliures de bacteris, però també eviten que les olors es barregin, sobretot a la zona del peix.
Hem començat parlant dels Tuppers i acabem amb els congelats, al final tot són utillatges per conservar els aliments, i sembla mentida, però moltes persones no rep l’atenció deguda, i després passa el que passa ….
Fins i tot tenim clients que quan celebren una festa a l’oficina, i utilitzen coberts, plats, gots, etc., els recollim, i se sotmeten primer a una neteja amb rentavaixelles, aplicant posteriorment un tractament d’Ozó. Així segur que queda ben net i desinfectat i el client té la certesa, d’evitar contagis.
Sembla simple, i de fet ho és. Però el que també influeix, i molt, són els productes que s’utilitzen en el rentat i neteja. Moltes persones pensen que, utilitzant un producte, sense identificació i sense garanties, funcionarà igual, que un que disposa, de certificats, etiqueta de composició, homologat pel ministeri, etc.
Recordo, que quan el meu fill era un nadó, vaig rentar el biberó amb un detergent X, i no quedo bé desinfectat, tot i haver submergit posteriorment en una peixera, amb un producte especial per a desinfecció de biberons, de manera que el meu fill va agafar una gastroenteritis aguda , que li deixo afectat l’estómac de per vida. Encara avui amb 25, el primer punt feble que té, és l’estómac.
Per tant, recomanació, assegurin-que els productes que s’utilitzen són els correctes i sobretot, tot el que estigui relacionat amb els aliments, ha de sempre quedar totalment lliures de bacteris.